Weather

Yıllık Görünüm

Beni Haberdar Et!

Pic of Day

Announces

Yazarlar

KKL'den mezun olanlar MESUDE (TÜZÜN) ERTUGAY

kankev.com

28-03-2014

 
Mesude (Tüzün) Ertuğay
Yorgun belleğim, ilk gençkızlık günlerimde başlayan anıları, zaman zaman, tane tane gözlerimin önüne eliyor…..  Kandilli Kız Lisesi’ndeyim. Sevgi ve umut dolu yıllarımı anımsatan, altmış yılı geçkin zamanın öncesine inen merdiven basamaklarındayım. O günler… Anıları anlatmakla bitmeyen duygular yaralar beni şimdi.
18 Mayıs 2009 günü aramızdan ayrıldı Türkan. Güncelliği hiç eskimeyecek lise yıllarımda aynı sırayı paylaştığım, her zaman sevgi ve dostlukla yanımda olmasından mutluluk duyduğum arkadaşlığı hep dolaşıp durur düşüncelerimde.
Liseden sonra seçimini yaptığı tıp dalında ulaştığı başarıları, hep insanlığı koruma ve kollama çabası, O’nu ilerdeki yıllarda örnek bir hekim yaptı.
Lepra’nın iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu bütün Türkiye’ye duyurması, değerli çalışmalarıyla yurtdışındaki tıp oteritelerinin takdirlerini kazanması gibi mesleki başarılarının yanısıra,daima Atatürkçülüğü savunması, eşitlikle emeği, umutla barışı bütün zorların üstesinden gelerek insanla sevgiyi nakışladı her zaman.
O’nun yarattığı,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin okulsuz ve eğitimden yoksun çocuklara okuma imkanı sağlama çabaları, geleceğin ışıklı günlerine yunmuş, yıkanmış bir Türkiye taşıyacak ve Türkan Saylan ölmeyecektir.
(35) Mesude (Tüzün) Ertuğay)
 
 


Write Comment


E-Mail :


Will be hidden

Name :


Shown together with your comment

Submit Comment

Available Comments